index

Odore Concept Store

Odore Concept Store

Het begon als hobby, nu openen Jessica (29) en Sven (31) hun winkel met ‘waxmelts’: “Niemand in ons land deed wat wij doen”

Wat tijdens de coronaperiode begon als een hobby voor vrienden en familie, groeide uit tot een fulltime job voor Temsenaars Jessica Rousseau (29) en Sven Cooreman (31). Ze openden naast hun webshop nu ook hun fysieke winkel ODORE aan de Krijgsbaan, waar ze hun zelfgemaakte ‘waxmelts’ verkopen. “Hier kunnen de klanten letterlijk de geur opsnuiven en trekken we ook lokale mensen aan”, vertelt Jessica.

 

 Jessica en Sven openden naast hun webshop nu ook een fysieke winkel. Dochter Luna (10) vindt het initiatief van haar ouders geweldig.

Jessica en Sven openden naast hun webshop nu ook een fysieke winkel. Dochter Luna (10) vindt het initiatief van haar ouders geweldig!

Jessica en Sven produceren sinds enkele jaren hun zelfgemaakte ‘waxmelts’. Dat zijn geurige blokjes die je in een houder boven een kaars plaats en die zo hun aangename geur verspreiden. “Eerst deden we het enkel voor familie en vrienden als hobby”, vertelt Jessica.

“Iedereen was enthousiast en spoorde ons aan om ze op de markt te zetten. Onze producten zijn goed, dus waarom starten we geen webshop, dachten we.”

Zo gezegd, zo gedaan, maar de opstart was een hele uitdaging. “De maatregelen in België zijn enorm streng. Niemand in ons land deed echter wat wij doen, dus ik zette door en heb me erin verdiept”, vertelt Jessica.

Uiteindelijk kon het koppel van start gaan met de verkoop, die voornamelijk via social media verliep. “Vooral Tiktok heeft ons enorm geholpen en op de kaart gezet. We gaan wekelijks een aantal keren live, waarbij we onze klanten informeren, vragen beantwoorden en bestellingen inpakken. We laten onze producten ook zien en vooral dat zet mensen aan tot kopen.” (lees verder onder de foto)


 

Lokale klanten

Recent kozen zij ervoor om naast hun webshop ook een fysieke winkel te openen aan de Krijgsbaan in Temse. “Plots kwam dit pand, op wandelafstand van ons huis, vrij. We hebben niet getwijfeld en besloten de sprong te wagen”, vertelt Jessica. “Nu kan iedereen de waxmelts komen ruiken, dat was voorheen niet mogelijk. Met onze webshop hebben we klanten over heel Vlaanderen en Nederland, met de winkel hopen we nu ook een lokaal publiek aan te trekken.”

Dochter Luna (10) vindt het initiatief van haar ouders alvast geweldig. “Ze wordt een topverkoopster. Ze adviseert zelfs al klanten in de winkel en maakt reclame op school bij haar vriendinnetjes”, zegt een trotse mama.

150 geuren

Ondertussen heeft het koppel al een ruim assortiment uitgebouwd. “We hebben al 150 geuren in ons gamma. Voorlopig kunnen we de productie nog thuis doen in een aparte ruimte. Het ruikt er altijd naar een kleine parfumeriezaak”, zegt Jessica met een lach.

De winkel is elke dag, behalve woensdag en zondag, open van 10 uur tot 18 uur. Het aanbod is niet enkel beperkt tot waxmelts. “We werken samen met lokale producenten die hier hun producten kunnen uitstallen en verkopen. Zo hebben we iemand die juwelen maakt met een 3D-printer. We willen ondernemers steunen en mee betrekken in ons verhaal”, zegt Jessica.

In same category


Related by tags